24.08.2017

Trumpin kannattajat kehottavat boikotoimaan uutta Tähtien sota -elokuvaa

Seuraava Tähtien sota -elokuva ja sen tekijät ovat joutuneet sosiaalisessa mediassa huonoon valoon. Trumpin kannattajien piirissä kannustetaan nimittäin boikotoimaan saagan seuraavaa osaa nimeltä Rogue One, joka saa ensi-iltansa Suomessa 14. joulukuuta ja Yhdysvalloissa 16. joulukuuta.

Kampanja lehdistön sai Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan alkunsa, kun Trumpin vaalityötä tehneen Citizens for Trump (kansalaiset Trumpin puolesta) -järjestön aktiivi Jack Posobiec jakoi viestipalvelu Twitterissä väitteen, että elokuvaa on käsikirjoitettu uusiksi ja joitakin osuuksia kuvattu uudelleen jotta mukaan saadaan Trumpin-vastaisia kohtauksia.

Elokuvan käsikirjoittajatiimissä toiminut Chris Weitz tyrmäsi huhun ja kutsui Posobiecia valehtelijaksi. Myös elokuvayhtiö Disneyn tiedottaja kertoi ”olevansa turhautunut virheellisiin väittämiin”, mutta ei CNBC-kanavan mukaan täsmentänyt asiaa.

BBC:n mukaan Jack Posobiecin esittämä väittämä saattaa liittyä käsikirjoittaja Weitzin ja hänen kollegansa Gary Whittan keskusteluun Twitterissä heti Trumpin vaalivoiton ratkettua.

Weitz muun muassa twiittasi, että ”huomaattehan, että Imperiumi on valkoista ylivaltaa ajava organisaatio”, johon Whitta vastasi: ”jota vastustaa monikulttuurinen joukko rohkeita naisia”.

Keskustelu voidaan tulkita viittaukseksi Rogue One -elokuvan juoneen, jossa Galaktisen imperiumin muodostumisen jälkeen Kapinaliitto värvää Jyn Erson osaksi kapteeni Cassian Andorin johtamaa ryhmää ”varastaakseen Kuolemantähden piirustukset”.

Galaktinen imperiumi, arkisemmin Imperiumi, on Tähtien sota -saagan hallitus. Kuolemantähti on vaarallinen ase, ja Kapinaliitto on hallituksen vastustaja.

Käsikirjoittajien keskustelu voidaan tulkita myös piiloviittauksiksi Yhdysvaltojen vaalitulokseen. Vain päiviä vaalien jälkeen Chris Weitz vaihtoi profiilikuvansa Kapinaliiton logoon, jossa komeili vähemmistöjen tukisymboliksi noussut hakaneula.

Chris Weitzin oma tausta on monikulttuurinen. Weitzin isän puoleiset isovanhemmat ovat Euroopasta natseja paenneita Saksan juutalaisia. Hänen äitinsä on puolestaan tsekinjuutalaisen isän ja meksikolaisen äidin tytär.

1 kommentti koskien Trumpin kannattajat kehottavat boikotoimaan uutta Tähtien sota -elokuvaa

  1. Kenenkään kansallismielisen ei tulisi käyttää termiä ”natsi”, mokuttajat natsittelevat ihan tarpeeksi. NSDAP:n jäsenet olivat kansallissosialisteja.

Kommentointi on suljettu.