24.08.2017

Tiesitkö? S-bonuksilla tuetaan nyt maahanmuuttajia

S-ryhmä aikoo sijoittaa miljoona euroa työ- ja elinkeinoministeriön masinoimaan maahanmuuttajien työllistämishankkeeseen,

Työ- ja elinkeinoministeriö houkuttelee maahanmuuttajien työllistämishankkeeseen mukaan sijoittajia. Sijoittajat saavat tuottoa valtiolle koituvista säästöistä, jos hanke onnistuu. SOK on ensimmäinen mukaan ilmoittautunut.

Varainhoitoyhtiö FIM neuvottelee useiden sijoittajien kanssa rahoituksesta hankkeelle, joka tähtää tuhansien maahanmuuttajien työllistämiseen. Ensimmäisenä mukaan hankkeeseen on lähdössä SOK, joka sijoittaa siihen miljoona euroa.

FIMin ja vaikuttavuussijoitusyhtiö Epiquksen rakentaman hankkeen tarkoituksena on nopeuttaa oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden työllistymistä. Hankkeen tilaaja on työ- ja elinkeinoministeriö.

Suomeen saapui viime vuonna ennätysmäärä turvapaikkaa hakevia. Heidän nopea työllistäminen säästäisi valtion työmarkkinatukea ja kotoutumiskoulutuksen kustannuksia sekä kasvattaisi verokertymää.

Hanke tähtää vähintään 2000 oleskeluluvan saaneen maahanmuuttajan työllistymiseen kolmessa vuodessa. Onnistuessaan hanke tuo valtiolle 28 miljoonaa euron säästöt. Siitä osa maksetaan tuottona hankkeen sijoittajille.

Hankkeen uskotaan kiinnostavan erityisesti pääkaupunkiseudulla, missä joillekin aloille on tällä hetkellä vaikea löytää työntekijöitä. Myös S-ryhmän parissa kartoitetaan mahdollisuuksia tarjota työpaikkoja hankkeeseen.

FIM:n toimitusjohtajan Teri Heilalan mukaan sijoittajien kanssa käydään tällä hetkellä keskusteluja laajalla rintamalla. Sijoituksia kerätään suomalaisilta säätiöiltä, eläkeyhtiöiltä ja yrityksiltä. Ensimmäisten sijoitusten tultua hankkeen koulutukset ovat käynnistymässä kuukausien sisällä.

Hanke on esimerkki niin sanotusta vaikuttavuusinvestoinnista, jonka tarkoituksena on kerätä yksityistä pääomaa yhteistä hyvää edistäviin hankkeisiin. Valtio toimii tilaajana ja maksaa tavoitteiden toteutuessa tuottoa sijoittajille. Sijoitustuottojen lisäksi tällaisiin hankkeisiin sijoittavia motivoi niiden oletetusti tuoma goodwill ja näkyvyys.

Lähteet: Yle, S-kanava

29 kommenttia koskien Tiesitkö? S-bonuksilla tuetaan nyt maahanmuuttajia

 1. No miksi S-Ryhmä ei noinkin ponnekkaasti tue INEX Partnersilta pois potkittuja? Ai niin, ne potkitut onkin suomalaisia!

 2. Jos se vittu tohon menee niin pankki vaihtuu. Saisivat ensin auttaa suomalaisia ennen kun mutiaisia rahoittavat!!!

 3. Kyllä se taitaa itelläkin tuo s-pankki vaihtua pikavauhtia pois. Työllistäisivät ALKUPERÄISIÄ suomen kansalaisia ensin ja sitten näitä discoläpsyttelijöitä jos työpaikkoja muka riittää. Eihän täällä ole kaikille omillekaan töitä.

 4. Ei huolta. EI NE HALUA TÖIHIN!
  Ne haluaa vaan helppoa elämää, mitä trokarit ovat niille luvanneet Euroopassa.

 5. Saiskos tähän päätökseen vähän lisää syvyyttä. EU on jo antanut selvityspyynnön Suomen ylivelkaantumisesta. Mikä tässä nyt on takana. Suomen hävittäminen, itsenäisyyden hävittäminen? Kommentteja!!!

  • Nimenomaan. Etniset suomalaiset, kuten toki muutkin valkoiset kansat pyritään hävittämään Kalergi-suunnitelman hengessä.

 6. Ei ole S bonusta, eikä kyllä tämän jälkeen tule olemaankaan. Miksi jauhetaan työllistämisestä? Eivät ne tänne ole työtä tulossa tekemään, ei ennen kun tulee lakimuutos jossa austuksia ei jaella.

 7. Joo, eipä kannata enää vetää bonusta eikä käydä koko kaupassa. Oman maan nuorista eivät välitä saati puhu mitään vaikka on omiakin työttömiä.

 8. Jotain tässä taas kupataan, jään tässä myös muiden kommentoijien mukaan ihmettelemään kun omista syntyperäisistä kansalaisista ei mainita mitään tässä hankkeessa.Taitaa alkaa alamäki tossa liikkeessä jos tohon tyyliin aletaan touhuamaan.

 9. Eikös ne kenellä on se S-kortti ole omistaja-asiakkaita jotka sijoittaneet sen 100Euroa pääomaa saadakseen ne edut ja sen paljon mainostetut ASIAKASOMISTAJUUDEN.
  Kysyn vain, miksi sitten heidän mielipidettä ei KYSYTÄ?
  Haluavatko he sijoitetun 100uroa menevän ei kotimaiseen humpuukkiin?
  Miksi samaa ei anneta Suomalaisille TYÖTTÖMILLE?

 10. Me omistaja-asiakkaat menetetään jo meille kuuluva asiakaslehti Yhteishyvä jolloin S-ryhmä saa uskomattoman monien miljoonien säästöt ja aiheuttaen näin osaltaan työttömyyttä graafiselle alalle. Ja sitten panostetaan pakolaisiin! Käsittämätöntä!

 11. Suomessa on välillisesti puolimiljoonaa työtöntä. Onko tämä nyt sitä kokoomuksen unelmaa. Poljetaan palkat alas. Menee s-ryhmä boikottiin. Onneksi lähellä on muita vaihtoehtoja. Itse en halua olla tukemassa tälläistä toimintaa.

 12. Hiljattainhan tässä on ollut suur-seudun osuuskaupalla yt, pitäisi nyt edes huolta niistä vanhoista työntekijöistä…

 13. Huomasitteko lauseen jossa kerrottiin suomessa olevan työpaikkoja joihin ei ole hakijoita?löytyy suomalaisistakin paljon niitä loisia siis jotka eu tee töitä jotka ei kiinnosta.jos haluaa oikeasti tehdä töitä niin silloin on valmis tekemään mitä vaan.

  • Jos tuo kaikki raha mikä on tungettu tähän maahanmuutto hullutukseen olisi ohjattu suomalaisten hyvinvoinnin parantamiseen, niin täällä kaikkien kannattaisi tehdä töitä.

 14. Tämä on suomalaisiin kohdistuvaa RASISMIA! Rahaa kyllä löytyy muihin kuin niihin jotka ovat tätä maata rakentaneet. Kauppa ainakin vaihtuu kun meitä syrjivät!

 15. Hukkukaa vihaanne. Viha kasvaa vain puhumalla. Missä on se lähimmäisenrakkaus? Jos kukin olisi laittanut 10 euroa kuukaudessa Syyrian pakolaiseirille niin yksi pakolainen olisi saanut kaiken tarvitsemansa siellä, eikä kukaan olisi tullut tänne. Mutta ehkä parempi näin. Nyt saadaan uutta geeniperimää tänne sisäsiittoiseen kuolevan kansaan.

 16. Minulle tuli hirveän surullinen olo tästä uutisesta. Olen ollut S-ryhmällä pätkätöissä yli 10 vuotta. Tiedän että ei meinaa töitä täällä maalla varsinkaan riittää edes ”omalle” väelle ja tunteja vähennetään koko ajan, niin mistä ne meinaavat näille ”töitä” keksiä. Uskoisin että myös Etelä-Suomessa on paljon kaupanalan ammattilaisia ja muita heidän tarvitsemiaan henkilöitä työttömänä. Miksi ei panosteta siihen osaamiseen mitä on jo valmiina, ilman että tarvitsee laittaa rahoja siihen että aloittaa A:sta?

 17. Voi v**tu mikä homma taas. Omat asiat ensin kuntoon!! Suomessa on nyt jo aivan liikaa nuoria työttömänä. Tukisivat edes niitä.
  Nuoret saa n.400-500e tukea josta ei vuokran maksamisen jälkeen jää mitään käteeen.
  Sitte mamut saa 2000e, ja hei ei niitten tarvi maksaa vuokraa kun asuvat vokeskuksissa.

Kommentointi on suljettu.