24.08.2017

Ex-vasemmistojohtaja tunnoistaan vastaanottokeskuksen naapurina: "Kuntosalille ja takaisin ei äkkiä enää ollutkaan kiva kävellä"

Suvi-Anne Siimes
Suvi-Anne Siimes. Kuva: Creative Commons

Espoossa ilmestyvä Länsiväylä uutisoi, kuinka Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja, nykyisin elinkeinoelämässä vaikuttava Suvi-Anne Siimes kertoo uudessa Kanava-lehdessä, miltä tuntuu, kun naapuriin muuttaa yllättäen 800 turvapaikanhakijaa .

Siimes asuu Helsingin Pitäjänmäessä, jonne yksityinen Luona Oy perusti vastaanottokeskuksen pikavauhtia syksyllä 2015.

Siimes kirjoittaa artikkelissaan olleensa tietoinen turvapaikanhakijoiden virrasta, Tornion järjestelykeskuksesta ja tarpeesta perustaa uusia vastaanottokeskuksia. Silti vastaanottokeskuksen perustaminen ja ”satojen ja taas satojen” miesten tulemien omaan naapuriin oli yllätys.

Luki tiedon MV-lehdestä

Siimes kritisoi erityisesti asiaan liittynyttä tiedottamista – tai sen puuttumista.

”Säännöllisesti seuraamistani medioista ei löytynyt asiasta lisätietoja. Niitä ei ollut myöskään viranomaisten verkkosivuilla. Asiasta kerrottiin jotain vain netissä ilmestyvän MV-lehden sivuilla. Siihen jouduin tyytymään, kun muuta ei ollut tarjolla”, Siimes kirjoittaa Länsiväylän mukaan.

Pian vastaanottokeskuksen perustamisen jälkeen rakennuksen edustalla alkoi Siimeksen mukaan hiippailla naapurustosta poikkeavia ihmisiä muun muassa kuvaamassa kännyköillä keskuksen toimintaa.

Tilanne sai Siimekseen varpailleen, Länsiväylä kirjoittaa ja siteeraa Siimestä.

Kuntosalilleja takaisin ei äkkiä enää ollutkaan kiva kävellä. Pian aloin säpsähtää aina, kun näin lähikaduillamme poliiseja tai kadunkulmiin oudosti pysäköityjä autoja.

Länsiväylän mukaan Siimes toteaa olevansa avoimen, vauraan ja demokraattisen yhteiskunnan kasvatti.

”Kaiken keskellä mietin, kuinka hauraita jaetut konventiomme kielletystä ja sallitusta, arvokkaasta ja vähemmän arvokasta olivatkaan – ja miten helposti ne saattoivatkaan yhtäkkiä rikkoutua”, pohtii kirjoituksessaan nykyisin Työeläkevakuuttaja TELA:n toimitusjohtajana työskentelevä Siimes.

 

 

1 kommentti koskien Ex-vasemmistojohtaja tunnoistaan vastaanottokeskuksen naapurina: "Kuntosalille ja takaisin ei äkkiä enää ollutkaan kiva kävellä"

  1. Onko tämä joku aprillipila?
    Tulikivikommariko välittäisi vitut muusta kuin itsestään ja islamistien hyysäyksestä?

Kommentointi on suljettu.